04.12.2020

En kort leveranskedja medför kostnadsfördelar vid tillverkning av gummiprodukter med egna verktyg

Finesse Finland Oy — MNA Pro®-företagarna Markus och Niklas Åbrants erfarenhet av internationell handel, industri och byggande gör att de besitter en unik expertis inom formtillverkade gummiprodukter. Omfattande internationella nätverk och branschexpertis säkerställer en flexibel leveranskedja som ger klara kostnadsfördelar för kunden.
Markus ja Niklas

Finesse Finland Oy — MNA Pro® har ett brett sortiment av gummi- och silikonprodukter som till exmpel tätningar, genomföringar och fenderlister för såväl bygg-, tunnplåts-, monterings-, båt och påbyggnadsindustrin. Företaget levererar nästan vilka måttbeställda produkter som helst i gummi och silikon.

ꟷ Om det inte finns något lämpligt verktyg för tillverkning av en måttbeställd produkt, planerar vi ett tillsammans med kunden. Vi hjälper kunden att välja de rätta råmaterialen och letar fram den bästa tillverkaren för produkten. Ur kundens synvinkel kan leveranskedjan inte bli kortare, säger företagarna Åbrant när de sammanfattar företagets leveransprocess.

En kort leveranskedja medför klara kostnadsfördelar för kunden. Kunden behöver inte slösa tid på att leta efter en lämplig tillverkare och planeringen tillsammans med en expert som är specialiserad på gummiprodukter garanterar att man använder optimala material för ändamålet.

ꟷ I bästa fall tar kunden kontakt redan i planeringsskedet. När man redan från början sätter sig ner tillsammans och planerar material och tillverkningsmetod enligt vad produkten ska användas till blir resultatet bättre och produkten snabbare färdig.

När man tillverkar gummiprodukter måste man se till att materialet lämpar sig för användningsändamålet. Det finns flera material och några vanligt förekommande är EPDM och silikon. För att kunna välja rätt material bör man känna till materialets egenskaper, dvs hur starkt, hårt och elastiskt materialet är, om det leder elektricitet, tål olja och andra kemikalier, osv.

ꟷ Om materialet ska användas utomhus måste det tåla olika temperaturer och UV-strålning. Dörrtätningar på släpvagnar måste fungera i alla väder. Likaså måste egenskaperna hos stöt- och fenderlister på båtar förbli oförändrade trots saltvatten och solsken. Gällande t ex arbetsbåtar får de inte leda elektricitet om båten är tillverkad i aluminium. När man väljer rätt material ökar säkerheten och hållbarheten både över tid och i användning.

En lika heltäckande service vad gäller tillverkning av skräddarsydda gummiprodukter finns inte i Österbotten. Finesse Finland Oy — MNA Pro® är ett österbottniskt företag vars hemort återspeglas även i inställningen till arbetet.

ꟷ Ärlighet och öppenhet är det viktigaste för oss. Den leveranstid som vi lovar håller vi. Det är lätt att komma i kontakt med oss, vi svarar snabbt på frågor och vi tvekar inte att åka ut till kunden för att se vilken lösning som skulle vara den bästa.

Verkar det intressant att smidigt och behändigt låta tillverka skräddarsydda gummiprodukter? Ta kontakt!

Markus Åbrant, 040 125 2274,

Niklas Åbrant, 040 125 3544

sales@finessefinland.fi