02.02.2021

MNA Pro® från Korsholm återförsäljare för Meltex Oy Plastics i Österbotten

MNA PRO® (Finesse Finland Oy) från Korsholm har ingått ett återförsäljningsavtal med Meltex Oy Plastics, en av Finlands största leverantörer av byggmaterial..
Meltex putki

Meltex är en känd inhemsk tillverkare av plaströr, brunnar och annat byggnadsmaterial i plast. Den nya lokala återförsäljaren kommer att gynna österbottniska jordbyggnads-, markanläggnings- och byggföretag samt deras underleverantörer och bidra med flexibilitet och ytterligare alternativ.

Att ett byggnadsarbete framskrider enligt tidtabellen är viktigt. Om en produkt som är direkt avgörande för arbetsskedet i fråga inte är tillgänglig vid rätt tidpunkt kan arbetsplatsen i värsta fall behöva stängas ner. Hela projekttidtabellen blir försenad och kostnaderna stiger.

— Att stänga ner arbetsplatsen blir kostsamt för både entreprenören och slutkunden. Just därför kommer vi att kunna nås även när grossistbutikerna redan har stängt. Vid behov levererar vi varor även på kvällar och helger, säger Niklas Åbrant, teknisk direktör för MNA PRO®.

Till skillnad från andra grossister kan även privatkunder köpa byggmaterial direkt från MNA PRO®. Med avloppslagen som trädde i kraft 2017 är förnyelsen av t ex gårdsbrunnar och avloppssystem nu aktuell för många som äger ett äldre egnahemshus eller sommarstuga. Många fastighetsägare vill själva köpa de delar som behövs för renoveringen så Meltex rör- och brunnprodukter förväntas också vara efterfrågade i konsumenthandeln.

— Vi tar för tillfället emot förhandsbeställningar för kommande säsong och det lönar sig att så fort som möjligt ta kontakt med oss för att kunna dra nytta av volymrabatter och gynnsamma betalningsvillkor. Vi kommer framöver att bygga vårt lager utifrån kundernas behov och önskemål så att produkterna i framtiden kan hämtas direkt här från oss, sammanfattar Markus Åbrant, VD för MNA PRO®.

MNA PRO® (Finesse Finland Oy) är ett företag grundat 2005 som levererar industrispecifika krympmaterial samt gummi- och silikonprodukter. Företaget erbjuder ett brett eget sortiment och tillverkar även skräddarsydda specialprodukter tillsammans med kunden eller med specialverktyg utformade för kundens räkning. Återförsäljningsavtalet med Meltex Oy Plastics utökar och kompletterar företagets produktsortiment och medför en etablering av nya distributionskanaler.

För tilläggsuppgifter vänligen kontakta:

Markus Åbrant, verkställande direktör och försäljning
+358 40 125 2274
markus.abrant(at)finessefinland.fi

www.mnapro.fi